Vissen voor voedsel

Vanaf haar oprichting in 1888 is W. van der Zwan & Zn altijd een familiebedrijf gebleven. We voorzien onze internationale klanten van gezonde, voedzame en goede kwaliteit vis. Dit doen we door op een efficiënte, duurzame en verantwoordelijke wijze pelagische vis te vangen, te verwerken en de distribueren. Met respect voor de omgeving waarin we opereren. Daarmee biedt W. van der Zwan & Zonen een antwoord op de wereldwijd groeiende vraag naar duurzame en betaalbare dierlijke eiwitten. Tegenwoordig voorzien wij wereldwijd dagelijks ruim een miljoen mensen van betaalbaar eiwitrijk voedsel. De meeste consumenten wonen in Afrika en Azië.

Vloot

De uiterst geavanceerde diepvrieshektrawlers van W. Van der Zwan & Zonen beschikken over ‘state-of-the-art’ apparatuur op het gebied van opsporen, vangen, conserveren en verpakken van vis voor menselijke consumptie. Elk schip is bemand met uiterst toegewijde en goed getrainde opvarenden en is uitgerust met moderne vriesinstallaties. Dankzij die combinatie van vakmanschap en hoogstaande technologie garandeert W. van der Zwan & Zn een duurzame wijze van vissen en een constante hoogwaardige kwaliteit.

Vrieshuizen

In verband met het doorlopend in stand houden van een hoge kwaliteit vis, beschikt W. van der Zwan & Zn over moderne vrieshuizen in de havens van Scheveningen en Velsen voor de tijdelijke opslag van de diepgevroren visproducten. Dankzij deze faciliteiten is er gedurende het hele jaar een constante aanvoer van topkwaliteit vis.

Ook heeft W. van der Zwan in diverse Afrikaanse landen vrieshuizen gebouwd die de opslag en distributie van diepgevroren vis mogelijk maken. Vanuit deze vrieshuizen wordt de vis tot ver in de binnenlanden getransporteerd. Zo is onze haring en makreel voor iedereen bereikbaar. Het is bovendien de goedkoopste bron van eiwitten die voorhanden is. Het dagelijks menu voor miljoenen mensen in Afrika bestaat uit rijst met een pelagisch visje.


Duurzame visserij

Onze missie is er op gericht om op zo’n manier te vissen dat de visbestanden en hun leefgebied gezond en productief blijven. Alleen zo kunnen we tegemoet blijven komen aan de behoeften van de huidige en toekomstige generaties. ‘Wij willen het kapitaal in stand houden en de rente opvissen’.

Om deze missie te verwezenlijken zullen we bij blijven dragen aan wetenschappelijk onderzoek. Wetenschappelijk onderzoek is essentieel voor het vaststellen van quota, het implementeren en onderhouden van een goed management systeem ten aanzien van de diverse visbestanden en voor verdere innovatie in selectieve vangstmethoden. Een logisch gevolg van een dergelijk duurzaam beleid is het certificeren van visserijen volgens de MSC uitgangspunten. Gecertificeerde vis die bovendien gekenmerkt wordt door een relatief hoog Omega 3 gehalte, een relatief zeer lage CO2 footprint en een relatief lage prijs.

Meer hierover leest u in onze algemene brochure.                brochure

Sustainability

Our goal is simple: we should fish in such a way that fish stocks and their natural habitats remain healthy and productive. This is the only way in which we can continue to meet the demand of present and future generations. ‘We want to preserve the capital and to catch the interest.’ To fulfil this mission, we will continue to contribute to scientific research. Scientific research is essential for setting quotas, implementing and maintaining a sound management system for various fish stocks and for further innovations in selective catch methods. A logical consequence of this sustainability policy is the certification of fisheries according to the MSC principles. Our fishery for herring in the North Sea and herring in the North Atlantic Ocean are already MSC-certified. Moreover, this fish is characterized by a high Omega-3 content, a relatively very low CO-2 footprint and a low price. For more information, read our brochure ‘fishing for food’ that you can download via our website. We are also affiliated to the Pelagic Freezer Trawler Association (PFA). This organisation has already determined a joint vision for the pelagic sector in respect of economic, ecological and social sustainability (see www.pelagicfish.eu).

 

Gezonde vis

Vis is goed voor de gezondheid omdat het veel vitaminen, eiwitten en mineralen bevat. Vis bevat bijvoorbeeld de bekende omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn goed voor hart en bloedvaten en helpen diabetes te voorkomen. De pelagische vissoorten makreel, haring en sardines bevatten de meeste omega 3-vetzuren met 1,1 gram tot 2 gram per 100 gram vis.

Ervaar het verschil in kwaliteit

Voor W. van der Zwan & Zn is het leveren van een perfecte pelagische vissoort van cruciaal belang. Aan boord van de schepen wordt daarom de grootste zorg besteed aan het garanderen van een hoogwaardige kwaliteit. Het begint al direct na de vangst als de vis wordt opgeslagen in met zeewater gevulde RSW tanks. Na het sorteren van de vis wordt de vis ingevroren in speciale verticale vrieseenheden tot -24 ºC binnen een tijdsbestek van vier uur. Vervolgens wordt de vis verpakt. Dankzij deze snelle verwerkingsmethode aan boord is W. van der Zwan & Zn in staat om doorlopend topkwaliteit te leveren.

Meer hierover leest u in onze sales brochure.                      brochure


Postadres:

Postbus 82024

2508 EA Den Haag
Nederland

Bezoekadres:

Hellingweg 5

2583 DZ Den Haag
Nederland
Tel : +31 (0)70 354 5466
Fax : +31 (0)70 350 6069
E-mail: info@wvanderzwan.nl