Vissen voor voedsel
Vanaf haar oprichting in 1888 is W. van der Zwan & Zn altijd een familiebedrijf gebleven. We voorzien onze internationale klanten van gezonde, voedzame en goede kwaliteit vis. Dit doen we door op een efficiënte, duurzame en verantwoordelijke wijze pelagische vis te vangen, te verwerken en de distribueren. Met respect voor de omgeving waarin we opereren. Daarmee biedt W. van der Zwan & Zonen een antwoord op de wereldwijd groeiende vraag naar duurzame en betaalbare dierlijke eiwitten. Tegenwoordig voorzien wij wereldwijd dagelijks ruim een miljoen mensen van betaalbaar eiwitrijk voedsel. De meeste consumenten wonen in Afrika en Azië.
Vloot
De uiterst geavanceerde diepvrieshektrawlers van W. Van der Zwan & Zonen beschikken over ‘state-of-the-art’ apparatuur op het gebied van opsporen, vangen, conserveren en verpakken van vis voor menselijke consumptie. Elk schip is bemand met uiterst toegewijde en goed getrainde opvarenden en is uitgerust met moderne vriesinstallaties. Dankzij die combinatie van vakmanschap en hoogstaande technologie garandeert W. van der Zwan & Zn een duurzame wijze van vissen en een constante hoogwaardige kwaliteit.
Vrieshuizen
In verband met het doorlopend in stand houden van een hoge kwaliteit vis, beschikt W. van der Zwan & Zn over moderne vrieshuizen in de havens van Scheveningen en Velsen voor de tijdelijke opslag van de diepgevroren visproducten. Dankzij deze faciliteiten is er gedurende het hele jaar een constante aanvoer van topkwaliteit vis.
Ook heeft W. van der Zwan in diverse Afrikaanse landen vrieshuizen gebouwd die de opslag en distributie van diepgevroren vis mogelijk maken. Vanuit deze vrieshuizen wordt de vis tot ver in de binnenlanden getransporteerd. Zo is onze haring en makreel voor iedereen bereikbaar. Het is bovendien de goedkoopste bron van eiwitten die voorhanden is. Het dagelijks menu voor miljoenen mensen in Afrika bestaat uit rijst met een pelagisch visje.
Duurzame visserij
Onze missie is er op gericht om op zo’n manier te vissen dat de visbestanden en hun leefgebied gezond en productief blijven. Alleen zo kunnen we tegemoet blijven komen aan de behoeften van de huidige en toekomstige generaties. ‘Wij willen het kapitaal in stand houden en de rente opvissen’.
Om deze missie te verwezenlijken zullen we bij blijven dragen aan wetenschappelijk onderzoek. Wetenschappelijk onderzoek is essentieel voor het vaststellen van quota, het implementeren en onderhouden van een goed management systeem ten aanzien van de diverse visbestanden en voor verdere innovatie in selectieve vangstmethoden. Een logisch gevolg van een dergelijk duurzaam beleid is het certificeren van visserijen volgens de MSC uitgangspunten. Gecertificeerde vis die bovendien gekenmerkt wordt door een relatief hoog Omega 3 gehalte, een relatief zeer lage CO2 footprint en een relatief lage prijs.
Meer hierover leest u in onze algemene brochure.
Gezonde vis
Vis is goed voor de gezondheid omdat het veel vitaminen, eiwitten en mineralen bevat. Vis bevat bijvoorbeeld de bekende omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn goed voor hart en bloedvaten en helpen diabetes te voorkomen. De pelagische vissoorten makreel, haring en sardines bevatten de meeste omega 3-vetzuren met 1,1 gram tot 2 gram per 100 gram vis.
Ervaar het verschil in kwaliteit
Voor W. van der Zwan & Zn is het leveren van een perfecte pelagische vissoort van cruciaal belang. Aan boord van de schepen wordt daarom de grootste zorg besteed aan het garanderen van een hoogwaardige kwaliteit. Het begint al direct na de vangst als de vis wordt opgeslagen in met zeewater gevulde RSW tanks. Na het sorteren van de vis wordt de vis ingevroren in speciale verticale vrieseenheden tot -24 ºC binnen een tijdsbestek van vier uur. Vervolgens wordt de vis verpakt. Dankzij deze snelle verwerkingsmethode aan boord is W. van der Zwan & Zn in staat om doorlopend topkwaliteit te leveren.
Meer hierover leest u in onze sales brochure.
Postadres:
Postbus 82024
2508 EA Den Haag
Nederland
Bezoekadres:
Hellingweg 5
2583 DZ Den Haag
Nederland
Tel : +31 (0)70 354 5466
Fax : +31 (0)70 350 6069
E-mail: info@wvanderzwan.nl