Nieuwbouw Topzeilcentrum te Scheveningen en AZ Fisheries

dabbeNews

Press Release

January 27th, 2016
Op landhoofd C in Scheveningen komt een multifunctioneel gebouw voor onder andere het Nederlands Topzeilcentrum Den Haag (NTC). Het complex is ontworpen door Architectenbureau Filip Mens en NwA architecten.

Het Watersportverbond en de gemeente Den Haag werken nauw samen bij de ontwikkeling van het NTC en de ontwikkeling van Den Haag als Sportstad aan Zee. Sinds 2009 is Den Haag/Scheveningen de thuisbasis van de Nederlandse topzeilers en talenten. Vanuit het Nautisch Centrum verzorgt het Watersportverbond de trainingen voor de Olympische zeilers en toptalenten. Hier worden ook grote evenementen georganiseerd zoals de jaarlijkse Delta Lloyd North Sea Regatta.

Het Internationaal Topzeilcentrum Den Haag kreeg in 2010 van de NOC*NSF de officiële status Nationaal Topsport Centrum Zeilen (NTC Zeilen) omdat het alle faciliteiten biedt aan zeilers en coaches om full time te trainen in combinatie met studeren en wonen in de nabijheid van de haven.

De gemeente Den Haag ontwikkeld dit Top Sport Complex samen met ontwikkelaar Malherbe de Juvigny Vastgoed in combinatie met rederij Van der Zwan.

 

NieuwbouwTopzeilcentrum